در مراسمي با حضور جمعي از مسئولان، براي نخستين بار «آزمايشگاه سامانههاي شبيهساز کمک آموزشي» در دانشکده فني و مهندسي دانشگاه رازي راهاندازي شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومي وزارت علوم به نقل از دانشگاه رازي، در همين راستا و به منظور تجهيز آزمايشگاه مذکور، سامانههاي شبيهساز تراشکاري پيشرفته، معمولي « CNC »، انتقال حرارت، ترموديناميک، مکانيک خودرو، سيالات، ديناميک و ارتعاشات در «آزمايشگاه سامانههاي شبيهساز کمک آموزشي» دانشکده فني و مهندسي دانشگاه رازي نصب و راهاندازي شد.
همچنين دستگاههاي مذکور توسط «شرکت دانشبنيان دانش تجهيز فرزانه» فعال در حوزه آزمايشگاههاي مجازي ساخته شده است.
دکتر حسن مرادي رئيس دانشکده فني و مهندسي دانشگاه رازي در مراسم راهاندازي «آزمايشگاه سامانههاي شبيهساز کمک آموزشي» در سخناني اظهار داشت: با توجه به شيوع ويروس کرونا در دو سال اخير و رويکرد آموزش عالي به سمت آموزشهاي مجازي، استفاده از فناوريهاي پيشرفته براي کمک به پيشبرد آموزش مورد توجه قرار گرفته است.
وي کاهش هزينهها، استفاده بهينه از زمان و تکنولوژي روز آموزشي، ارائه باکيفيت دروس و کاهش جلسات کارگاهي حضوري را از مزاياي «آزمايشگاه سامانههاي شبيهساز کمک آموزشي» برشمرد و يادآور شد: با راهاندازي اين آزمايشگاه، کمک قابل توجهي به تسهيل روند آموزش در حوزه دروس مرتبط با اين آزمايشگاه و همچنين کارگاهها و آزمايشگاههاي مرتبط به ويژه در حوزه مهندسي عمران و مکانيک ميشود.
در ادامه مهندس فرزانه مديرعامل «شرکت دانشبنيان دانش تجهيز فرزانه» در خصوص تجهيزات راهاندازي شده در دانشکده فني و مهندسي دانشگاه رازي توضيحاتي ارائه داد و گفت: اين تجهيزات در حوزه رشتههاي مهندسي مکانيک و عمران در قالب سامانههاي شبيهسازي و کمک آموزشي طراحي و ساخته شده است.
وي افزود: فناوري تجهيزات در بحث تجهيزات شبيهسازي کمک آموزشي به صورت ترکيبي از محيط «نرمافزاري» و «سخت افزاري و نرم افزاري» تعريف شده و اين امکان را براي دانشجويان فراهم ميسازد که دانشجو به صورت عملي و همچنين از راه دور وارد محيط جذاب سهبعدي شده و به آزمايشگاه شبيهسازي دسترسي پيدا کند. همچنين ترکيب شبيهسازي شده «محيط نرمافزاري و سخت افزاري» با بهرهگيري از واقعيت مجازي استفاده شده است و به عنوان مثال؛ دستگاه شبيهساز تراشکاري و جوشکاري، دنياي جذابي براي کمک به آموزش اين دروس ايجاد نموده است.
مهندس فرزانه گفت: از مزاياي سامانههاي مذکور ميتوان به انتخاب جنسهاي مختلف با ابعاد مختلف، انواع رندههاي تراشکاري، قابليت تنظيم سرعت پيشروي به ميزان دلخواه و اعمال پيشروي اتوماتيک، بررسي دقيق ابعاد و زوايا در قطعه کار، قابليت باز و بسته کردن فکهاي سه نظام، قابليت عمليات روتراشي، پيشاني تراشي، شيارزني، فرم تراشي، داخل تراشي، اعلام بروز خطا، قابليت ضبط فيلم از عملکرد، نمايش در زواياي مختلف به صورت سه بعدي، قابليت اعمال خنککاري، بزرگنمايي و ذخيرهسازي عملکرد اشاره کرد.